Для молоді організували вебінар про трудові права

27 травня для учнівської та студентської молоді, представників Боратинської та Смідинської громад відбувся вебінар на тему «Основи трудового законодавства: вибір професії. Специфіка в умовах COVID-19». Захід організували у рамках проєкту «Підтримка сільського населення в умовах COVID-19».

Вебінар, що зібрав близько 100 учасників, мав на меті показати молоді інструменти практичного застосування норм трудового законодавства. Спікерами заходу стали професор кафедри цивільно-правових дисциплін Волинського національного університету імені Лесі Українки Ігор Якушев та регіональна координаторка громадської організації «Асоціація громадських радників України» Марина Редченко.

Учасники мали нагоду детальніше дізнатися про окремі положення трудового законодавства. Зокрема, з поняттями «зміст права на працю», «самостійна і наймана праця», «державна політика у сфері зайнятості населення» присутніх ознайомив Ігор Якушев. Експерт також розповів про особливості працевлаштування – в Україні й за кордоном, розтлумачив алгоритм укладання трудового договору.

Марина Редченко у своєму виступі сфокусувала увагу на практичних навичках, необхідних при виборі професії та працевлаштуванні. Громадська радниця розповіла, як правильно складати резюме, щоб отримати бажану роботу та чого слід уникати під час самопрезентації.

Проєкт «Підтримка сільського населення в умовах COVID-19» впроваджується за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується багатьма донорами, зокрема ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування.

Поділитися:
Молодь Боратинської громади запрошують до Школи Молодіжної ради
29.03.2024 12:19
Стартує набір у Школу Молодіжної ради в межах проєкту «Активна молодь — сильна громада», який реалізує ГО «Центр політичних студій» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Якщо ти: активна…
Жителька Боратинської громади отримуватиме стипендію ім. М. С. Грушевського
27.03.2024 16:04
Христина Кримчук, жителька села Цеперів, отримуватиме стипендію ім. М. С. Грушевського. Нею відзначають студентів вищих навчальних закладів за успішність в навчальній та науковій роботі. Впродовж…
«Як захиститися від фейків і дезінформації» – освітній серіал від Дія.Освіта
27.03.2024 10:46
Фейки та дезінформація стали звичним явищем на просторах інтернету. З кожним роком їх форми стають все більш складними для розпізнання. Особливо це відчутно в умовах війни. Для того, щоб не…