Карантинні заходи посилено відповідно до «жовтого» рівня епіднебезпеки

З 23 вересня на Волині та усіх регіонах України посилили протиепідемічні заходи у зв’язку із встановлення «жовтого» рівня епіднебезпеки. Таке рішення прийняла Державна комісія ТЕБ та НС 21 вересня 2021 року, про це йдеться на офіційному сайті Волинської ОДА.

У межах цього рівня заборонено зокрема проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території, заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць, заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів тощо. Водночас вимоги до жовтого рівня є пом’якшеними для вакцинованих. Також, пом’якшили обмежувальні заходи та дозволили працювати закладам господарювання та освіти навіть у «червоній» зоні, але за певних умов. Навчальним закладам працювати в режимі офлайн можна за умови наявності не менше як 80% щеплених проти COVID-19 працівників.

«Обмеження «жовтої» та «червоної» зон не поширюватимуться на ті заклади, де персонал та відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби», - зауважив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Вакцинація на сьогодні є найефективнішим способом протидії COVID-19, і держава забезпечила можливість будь-кому щепитися безкоштовно.

Адаптивний карантин, котрий продовжено до кінця року, передбачає у разі подальшого погіршення епідситуації на території будь-якої області запровадження відповідного рівня епіднебезпеки, в тому числі «червоного».

За матеріалами управління інформаційної та внутрішньої політики Волинської обласної державної адмінінстрації

Жовта зона

Поділитися:
Гравці ФК «Рать» продовжують серію перемог
23.04.2024 14:47
Гравці футбольного клубу «Рать» вкотре продемонстрували професіоналізм у змаганнях з футзалу. Наші земляки стали абсолютними чемпіонами 4 ліги Чемпіонату Волині. У фінальній грі вони змогли переграти…
Команда Боратинської громади зі спортивного орієнтування стала срібним призером Чемпіонату Волинської області
23.04.2024 14:42
25 команд боролися за перемогу на Чемпіонаті Волинської області зі спортивного орієнтування серед юніорів, який три дні проходив в лісових масивах поблизу села Воєгоща Камінь-Каширського району. …
Актуальні вакансії для мешканців громади. ПЕРЕЛІК
23.04.2024 12:21
Волинський обласний центр зайнятості інформує про перелік актуальних вакансій, зареєстрованих у Луцькій філії. Із переліком вакансій та відомостями щодо заробітної плати станом на 22.04.2024 можна…