Хроніка подій зі спортивного туризму та спортивного орієнтування. 2021 рік

Спортивне орієнтування і спортивний туризм – одні з найпопулярніших видів спорту у Боратинській громаді. У 2021 році наші спортсмени сотні разів піднімалися на переможний п’єдестал. Завдяки зусиллям туристів, орієнтувальників Боратинська громада відома в Україні та далеко за її межами.

Пропонуємо пригадати ключові події зі спортивного туризму та спортивного орієнтування, учасниками яких стали жителі Боратинської громади.

ВИСТУПИ СПОРТСМЕНІВ БОРАТИНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ НА ЗМАГАННЯХ ЗІ СПОРТИВНОГО ТУРИЗМУ ТА СПОРТИВНОГО ОРІЄНТУВАННЯ.
ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ПРОВЕДЕННЯ МАСОВИХ ЗАХОДІВ НА ТЕРИТОРІЇ ГРОМАДИ

Хроніка подій. 2021 рік

20-21 січня. 9 Відкритий Чемпіонат Волинської області серед юніорів з лижного туризму. с. Гаразджа Луцького р-ну. Команда Боратинської громади у складі Іванни Яриз, Маргарити Яриз, Назарія Савоніка, Назарія Луппова та Сергія Стричинця (Промінь) (тренер Володимир Казаков) виборола І загальнокомандне місце, здобувши перемогу на дистанціях «Лижний маршрут» та «Смуга перешкод». В особистому заліку на дистанції «Лижний маршрут»: І місце – Іванна Яриз, Назарій Савонік, ІІ місце – Назарій Луппов, ІІІ місце – Маргарита Яриз.

27 лютого. Рішенням Президії Федерації спортивного орієнтування України присвоєно кваліфікаційні категорії: «спортивний суддя Національної категорії» - Віталію Гнатюку, «спортивний суддя другої категорії» - Володимиру Казакову, Андрію Марчуку, Ярославу Черняку, Світлані Черняк.

27-28 лютого. Екстремальні туристичні змагання «Доброволець 2021». Центр змагань с. Гаразджа Луцького р-ну. На дистанції ІІ категорії складності (12 годин) серед 53 команд перемогла команда «Промінь Run» у складі Володимира Казакова та Максима Патути. 7 результат в команди «Кого хвилює» у складі якої виступав Роман Кохан (Боратин). 19 результат в ІІІ категорії (24 години) показала команда «Гірка рулить».

6 березня. 3 відкритий Чемпіонат Волинської області серед юніорів з пішохідного туризму в закритих приміщеннях, присвячений пам’яті Ігоря Климюка. с. Гірка Полонка. КЗЗСО «Гіркополонківський ліцей Боратинської сільської ради». Боратинську громаду на цих змаганнях представляли команди КЗЗСО «Гіркополонківський ліцей Баратинської сільської ради» (тренер А. Востріков) та ЗОШ І-ІІ ст. (тренер В. Казаков), які відповідно посіли 4 та 11 місце серед 19 учасників.

7 березня. І Чемпіонат Боратинської громади серед юнаків з пішохідного туризму в закритих приміщеннях. с. Гірка Полонка. КЗЗСО «Гіркополонківський ліцей Боратинської сільської ради». В змаганнях взяло участь 68 учасників з закладів освіти Баєва, Боратина, Гіркої Полонки, Корева, Променя, Ратнева та Гаразджі (Підгайцівської ОТГ). Переможцями в своїх вікових групах стали Юлія Гладь (Боратин), Володимир Повідзіон (Промінь), Арсен Можар, Дарина Семенюк, Анна Пищук, Анна Ткачук (Гірка Полонка).

21 березня. Відкритий Чемпіонат м. Луцька з спортивного орієнтування. с. Дачне Луцького р-ну. Призери змагань в особистому заліку: ІІ місце – Дарина Казакова, Лілія Степчук, ІІІ місце – Назарій Савонік, Іванна Яриз (Промінь).

25-26 квітня. Чемпіонат України зі спортивного орієнтування серед (юнаки, юніори, дорослі). Кубок України. м. Трускавець Львівська обл. Громаду на змаганнях представляли Андрій Марчук та Юрій Черняк (Боратин). Андрій Марчук показав шостий та сьомий результат на скороченій та середній дистанції. Юрій Черняк також був шостим на скороченій та сьомим - на надкороткій і подовженій дистанціях та виконав норматив І розряду.

3 квітня. Відкриті обласні змагання з пішого та велосипедного мандрівництва з елементами спортивного орієнтування «Шлях – 2021». Центр змагань – табір «Сонячний» (с. Гаразджа Луцького р-ну). У змаганнях в різних вікових групах брали участь майже 50 жителів громади. В молодшій віковій групі перемогла команда з Боратина у складі Назара Лавренчука, Дениса Мазурка, Юлії Гладь, Юлії Рихлюк, Маргарити Олійник У старшій віковій групі у складі команди ЛФСО перемогу святкував Юрій Черняк (Боратин). На дистанції вело другий результат показала команда з Променя у складі Володимира Казакова та Максима Патути.

10-11квітня. Відкритий Чемпіонат м. Луцька зі спортивного орієнтування на подовжених дистанціях. с. Струмівка, с.Баїв Луцького р-ну. 1 день. 1 місце – Юрій Черняк (Боратин). 2 місце – Андрій Марчук, Максим Гончаров (Боратин), Назарій Савонік (Промінь), Оксана Бурлак (Полонка), 3 місце – Владислав Федорчук, Світлана Черняк (Боратин). 2 день. 1 місце – Юрій Черняк, Андрій Марчук (Боратин) 2 місце – Катерина Черняк (Боратин), 3 місце – Світлана Черняк (Боратин), Назарій Савонік, Тимофій Савонік (Промінь).

16-18 квітня. 48 відкритий Чемпіонат області зі спортивного орієнтування серед юнаків та юніорів пам’яті Івана Паскевича. с. Залізниця, с. Лобна Любешівська селищна рада. Збірну команду громади представляли юні спортсмени закладів освіти с.Боратин та с. Промінь (тренери В. Гнатюк та В. Казаков). Дистанція спринту: І місце – Тимофій та Назарій Савоніки (Промінь), 2 місце – Юрій Черняк, Максим Гончаров (Боратин), 3 місце – Глина Яна (Боратин). Середня дистанція: 1 місце – Юрій Черняк (Боратин) 2 місце – Дарина Казакова (Промінь), Адам Ривачук (Боратин). Естафета: 1 місце – Юрій Черняк – Назарій Савонік, Тимофій Савонік – Максим Гончаров, Лілія Степчук – Яна Глина, 2 місце – Назар Луппов – Катерина Черняк. Загальнокомандний підсумок - 4 місце серед 19 команд.

7-10 травня. Чемпіонат України зі спортивного орієнтування (дорослі, юніори, юнаки, командний на окремих дистанціях). Кубок України. ІХ літні Всеукраїнські ігри ветеранів спорту пам’яті М.М. Баки. Чернівецька область. Громаду на змаганнях представляло 5 спортсменів з Боратина. На спринтерській дистанції звання чемпіона виборов Юрій Черняк. Андрій Марчук здобув дві бронзові медалі на середній дистанції та естафеті. Також на середній дистанції другою фінішувала Світлана Черняк.

20-23 травня. Чемпіонат України зі спортивного орієнтування (дорослі, юніори, юнаки). Кубок України. м. Переяслав Київська обл. Андрій Марчук у складі команди став срібним призером в естафеті та зайняв відповідно п’яте та дев’яте місця на спринтерській та короткій дистанціях. Юрій Черняк у складі команди став бронзовим призером та зайняв відповідно четверте та п’яте місця на спринтерській та класичній дистанціях.

21-23 травня. Чемпіонат Волинської області серед юнаків з спортивного туризму (пішохідний, водний, велосипедний), присвячений пам’яті Героя України Андрія Снітка. с. Череваха Маневицького р-ну. В змаганнях з пішохідного туризму громаду представляла команда у складі Костянтина Суся та Богдана Симуса (Гірка Полонка), Іванни Яриз та Назарія Луппова (Промінь). Команда перемогла в командних змаганнях на дистанціях «Смуга перешкод» (зв’язки та командна техніка). В командних змаганнях зв'язок Костянтин Сусь та Богдан Симус показали найкращий результат на дистанції А, Іванна Яриз та Назарій Луппов були другими на дистанції Б. В особистих змаганнях серед юнаків переміг Костянтин Сусь. В загальному підсумку серед 13 команд команда громади посіла 6 місце. Готували спортсменів до змагань В. Казаков та А. Востріков.

2-4 червня. ІІІ відкритий туристсько-краєзнавчий зліт-змагання серед учнівської молоді Боратинської територіальної громади. с.Баїв Луцького р-ну. В змаганнях взяли участь 10 команд закладів освіти громади та команда ЗОШ І-ІІ ст. с. Гаразджа (Підгайцівська сільська рада). В програмі заходу проведення майстер – класів з видів туризму, особисті змагання з пішохідного та велосипедного туризму, конкурс зі спортивного орієнтування «Лабіринт», командні змагання з пішохідного та водного туризму, конкурс художньої самодіяльності. Призери та переможці змагань в командному та особистому заліку отримали медалі та дипломи Боратинської сільської ради.

5-6 червня. Відкрита першість м. Луцька зі спортивного орієнтування «Луцьк СІТІ РЕЙС». м. Луцьк (житлові масиви 33мікрорайону та центру міста). В змаганнях приймали участь також спортсмени Львівської, Житомирської, Івано-Франківської, Чернівецької, Херсонської, Рівненської областей та міста Києва. На старт вийшли майже 30 спортсменів громади. Перемогу в своїх вікових групах святкували Віталій Гнатюк та Юрій Черняк (Боратин). Серед призерів Дарина Казакова (Промінь) та Оксана Бурлак (Полонка).

8-10 червня. 65 туристсько – краєзнавчий зліт учнівської молоді Волині. с. Соловичі Ковельського р-ну. У складі команди громади виступали Софія Шаповаленко, Тетяна Понурок, Маргарита Шевчук, Максим Власюк, Анастасія Романчук (ЗОШ І-ІІІ ст. с. Боратин) та Костянтин Сусь, Анна Ткачук, Анастасія Лінник (Гіркополонківський ліцей Боратинської сільської ради). Команда посіла І місце в конкурсній програмі (2 місце – конкурс «Реконструкція весільного обряду», 3 місце – конкурс «Презентація команди) та ІІІ місце у змаганнях «Туристсько-краєзнавчий експедиційний маршрут. Готували команду до змагань О. Васильчук, А. Востріков, В. Гнатюк та М. Калиш.

15-17 червня. Екскурсійна поїздка членів туристичного гуртка ЗОШ І-ІІІ ст. с.Боратин в Карпати (смт. Ворохта Івано – Франківська обл.). Під час поїздки учасники піднялися на найвищу вершину Українських Карпат гору Говерлу (2061м).

19-21 червня. Всеукраїнські змагання з спортивного орієнтування «Кубок Галичини 2021». м. Калуш Івано – Франківська обл. 1 місце в своїй віковій групі виборов Юрій Черняк.

26–28 червня. Пригодницькі перегони Gorgany Race. Гірський масив Горгани в Карпатах. Команда у складі Володимира Казакова та Максима Патути виборола ІІ місце на дистанції півспринту (40 км за 12 годин).

2-4 липня. Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування «Кубок Карпат». Івано - Франківська обл. На середній дистанції другий результат показав Юрій Черняк.

30 липня-1 серпня. Відкритий кубок Львова зі спортивного орієнтування «Lion Cup 2021». м. Львів. В змаганнях брали участь Юрій та Катерина Черняки, Андрій Марчук. Юрій Черняк за сумою трьох стартів був третім. Андрій Марчук показав третій результат на середній дистанції. За підсумками відбіркових стартів Юрій Черняк увійшов до складу збірної команди України, яка візьме участь у Всесвітніх учнівських спортивних іграх 11-19 вересня у м. Бєлград (Республіка Сербія).

8-13 серпня. ХІІІ Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців. с. Осій Закарпатська обл. В складі команди області виступали Анастасія Романчук та Маргарита Шевчук (Боратин), Костянтин Сусь та Анна Ткачук (Гірка Полонка). Команда здобула три третіх місця за видами програми зльоту – робота творчих майстерень за напрямами краєзнавчих досліджень, конкурсна програма, туристсько – краєзнавчий експедиційний маршрут. Анастасія Романчук відзначена дипломом за третє місце в секції «Археологія». Головний суддя зльоту Віталій Гнатюк.

21 серпня. ІУ міжнродний Фестиваль літньої Сеньйоріади « Спорт для всіх запорука здоровя». с. Гаразджа Луцького р-ну. В змаганнях зі спортивного орієнтування серед чоловіків перемогу святкували Олег Черчик (група 50+) та Віталій Гнатюк (група 60+), серед жінок срібну медаль виборола Ольга Кондрашова.(група 60+).

22 серпня. 4 Фестиваль Боратинської громади. с.Боратин. Спортивний комплекс. В програмі заходу проводилися змагання зі спортивного орієнтування (конкурс «Лабіринт»).

23 серпня. Велопробіг населеними пунктами Боратинської громади з нагоди відзначення Дня державного прапора та 30-й річниці Незалежності України «24 – об’єднані прапором». У велопробізі взяло участь 27 чоловік. Ініціатор заходу Володимир Казаков.

4-5 вересня. Матчева зустріч серед клубів зі спортивного орієнтування. с. Липа Дубенського р-ну Рівненської обл. В змаганнях при участі спортсменів з 16 регіонів країни приймала участь також команда Боратинської громади. Ряд спортсменів виступали у складі команди Луцької федерації спортивного орієнтування. На подовженій дистанції бронзові медалі вибороли Андрій Марчук та Юрій Черняк. Юрій Черняк також був третім у складі команди в п’ятиетапній естафеті.

11-19 вересня. Всесвітні учнівські спортивні ігри.(ISF U15 Sport School Games). м. Бєлград. Республіка Сербія. В складі збірної України на змаганнях зі спортивного орієнтування виступав єдиний представник Волині Юрій Черняк. На дистанції спринту він показав 5 результат, а на середній дистанції - 19 результат. В естафеті дружби разом з представниками Словенії та Польщі був четвертим серед 67 команд.

11 вересня. Змагання з спортивного орієнтування «Новачок – 2021». с.Боратин. Спортивний майданчик «Сонячний». В змаганнях. проведених спільно з Волинським обласним центром національно – патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді, приймало участь 172 спортсмени з Боратинської. Підгайцівської, Луцької, Ковельської, Голобської та Маневицької територіальних громад. Переможці та призери були нагороджені грамотами та призами від Боратинської сільської ради.

15-17 вересня. Обласний туристсько-краєзнавчий зліт серед працівників освіти. с. Світязь Шацька селищна рада. У складі команди громади виступали Микола Калиш, Валентина Ільюк, Людмила Дубчук (Боратин), Андрій Востріков (Гірка Полонка), Володимир Казаков, Іванна Худоба (Промінь) та Михайло Костюк (Ратнів). Команда виборола І місце в краєзнавчому квесті та ІІІ місце в змаганнях з пішохідного туризму. Екіпаж Володимир Казаков – Андрій Востріков фінішував третім на змаганнях з водного туризму. В змаганнях з пішохідного туризму на дистанції «Смуга перешкод» (зв’язки) третіми були Володимир Казаков та Іванна Худоба. Володимир Казаков показав найкращий результат в особистих змаганнях з велосипедного туризму (дистанція «Фігурне водіння велосипеда»), а також був другим на змаганнях з пішохідного та велосипедного туризму (дистанція «Велокрос»), нічного орієнтування.

16-18 вересня. Чемпіонат України зі спортивного орієнтування на спринтерських дистанціях. Кубок України. м. Вінниця. На довгій спринтерській дистанції Андрій Марчук показав восьмий результат.

9 жовтня. Змагання зі спортивного орієнтування «Золота осінь». с. Боратин, спорткомплекс. В змаганнях приймало участь 38 спортсменів з Боратина та Луцька. Захід проводився в рамках проекту «КРОК – інтеграція ветеранів задля згуртування громади».

9-10 жовтня. Екстремальні туристичні змагання «Доброволець». Центр змагань – с. Деражне Рівненська обл. На велосипедній дистанції (24 години) ІІ місце - команда «Кого хвилює?» у складі Романа Кохана (Боратин) та Андрія Пахомчука (Рожище), ІІІ місце – команда «Промінь РUN (Володимир Казаков та Максим Патута). На пішохідних дистанціях (12 та 24 години) виступали команди з сіл Новостав та Гірка Полонка.

10 жовтня. Відкриті обласні змагання з пішого мандрівництва «Стежками УПА». Центр змагань – с. Деражне Рівненська обл. На старт в трьох вікових крупах вийшло 63 команди. Громада була представлена 5 командами з Промінської гімназії, Боратинського та Баївського ліцеїв (керівники Віталій Гнатюк, Микола Калиш, Людмила Дубчук, Олег Черчик та Іванна Худоба). Команди Боратинського та Баївського ліцеїв в своїх групах показали п’ятий результат. В старшій віковій групі другу місце завоювала команда «Верес» у складі якої виступали Андрій та Назар Остапчуки з с. Полонка.

15-17 жовтня. ХХІІ міжнародні змагання зі спортивного орієнтування присвячені пам’яті героя-афганця Олега Оніщука та Героя України Олега Міхнюка. м. Київ. Юрій Черняк зайняв ІІ місце на дистанції спринту. За підсумками 3-х днів він показав четвертий ррзультат.

27-28 жовтня. ХХІ обласні особисто – командні змагання зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді «Волинська осінь». с. Городилець Ковельського р-ну, с. Забороль Луцького р-ну. В змаганнях взяло участь 22 спортсмена, які представляли заклади освіти Боратина, Баєва та Променя. 2 місце - Глина Яна (Боратин), 3 місце - Лілія Степчук (Промінь) та Девід Шелотюк (Боратин).

30-31 жовтня. Чемпіонат та Кубок України зі спортивного орієнтування. Чернівецька обл. Андрій Марчук виборов бронзову медаль на надсередній дистанції. Юрій Черняк – срібну медаль на наддовгій дистанції.

30-31 жовтня. Відкритий Чемпіонат м. Тернополя з спортивного туризму «Файний листопад». Тернопільська обл. На змаганнях нашу громаду представляла команда Промінської гімназії (тренер В. Казаков). На дистанції першого класу серед дівчат перемогу здобула Маргарита Яриз, третій результат показала Дарина Казакова. На дистанції зв'язок третій результат у Маргарити Яриз та Софії Шевчук.

6 листопада. ІІІ Відкритий Чемпіонат Боратинської територіальної громади зі спортивного орієнтування. с. Цеперів. В змаганнях приймало участь майже 190 спортсменів з територіальних громад Волині, а також міст Львова, Калуша, Коростишева та Рівненської області. Серед спортсменів громади перемогу здобули Юрій Черняк та Адам Ривачук (Боратин).

7 листопада. Відкритий Чемпіонат м. Луцька зі спортивного орієнтування. 6 етап Кубку м. Луцька. м. Ківерці. 1 місце Назарій Савонік (Промінь), 2 місце – Юрій Черняк (Боратин), 3 місце – Артем Казаков (Промінь), Юлія Рихлюк та Світлана Черняк (Боратин).

7 листопада. Кубок м. Луцька 2021 року зі спортивного орієнтування (за підсумками 6 етапів). 1 місце – Дарина Казакова (Промінь), Юрій Черняк (Боратин), 2 місце – Адам Ривачук (Боратин), 3 місце – Світлана Черняк та Віталій Гнатюк (Боратин).

13 листопада. Туристичний сплав на байдарках «Чорногузка - Стир». Захід, в якому взяло участь 11 чоловік, проводився в рамках проекту «КРОК» - реінтеграція ветеранів задля згуртування громади». Керівник - Олександр Кушнєр (Промінь).

30 грудня. Туристсько – спортивне свято «Так народжуються чемпіони». Боратинський ліцей. У програмі свята для учнів 3-5 класів - змагання на туристсько – спортивній смузі перешкод та конкурс зі спортивного орієнтування «Лабіринт» та «Карабін».

Матеріали підготував Віталій Гнатюк

Поділитися:
Представниці молодіжної ради взяли участь у тренінгу «Можливості для молоді тут і зараз»
17.04.2024 14:55
Молодіжна рада при Боратинській сільській раді долучилась до тренінгу «Можливості для молоді тут і зараз». Мета тренінгу – надання інформації та інструментів для розвитку молоді громад задля…
Вчителі Боратинської громади пройшли тренінг «ДІЗНайся: про дистанційне і змішане навчання»
17.04.2024 14:32
Вчителі початкових класів закладів загальної середньої освіти Боратинської сільської ради взяли участь у дводенному тренінгу про дистанційне і змішане навчання. Основна мета проєкту –…
Навчання та працевлаштування для ветеранів, ветеранок і членів їхніх родин
17.04.2024 11:52
Триває прийом заявок на участь у програмі з навчання та працевлаштування «Разом». Це унікальний проєкт для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин, який реалізує НЕК «Укренерго» спільно з…