Мандри стежками УПА

Вже вдруге учнівська молодь громади бере участь у відкритих обласних змаганнях з пішого мандрівництва «Стежками УПА». Два роки тому центром змагань було село Дерно, минулого року свої корективи вніс карантин і ось цього року в с.Деражне на Рівненщині цей захід зібрав більше 250 учасників з Волині та Рівненщини об’єднаних в 63 команди.

Боратинську громаду представляла учнівська молодь з Боратинського та Баївського ліцеїв, Промінської гімназії (керівники команд Микола Калиш, Віталій Гнатюк, Людмила Дубчук, Олег Черчик та Іванна Худоба). Команди змагалися в трьох вікових групах.

Даний захід проводиться з метою виховання підростаючого покоління патріотами своєї країни, розширення знань про історичне минуле краю, зокрема героїчних сторінок боротьби за незалежність воїнів Української Повстанської Армії. Змаганнями передбачалось проходження командою за певний час контрольних пунктів, оцінених в балах і розміщених на історичних та природничих об’єктах. Кращою стає команда з найбільшою кількістю набраних балів.

В підсумку команди Боратинського та Баївського ліцеїв в своїх групах фінішували п’ятими. В старшій віковій групі другою була команда «Верес» у складі якої виступали Андрій та Назар Остапчуки з с.Полонка.

Змагання, організовані Волинським обласним центром національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства пройшли надзвичайно цікаво та захоплююче. Чудова осіння погода, прекрасні краєвиди, ознайомлення з цікавими історичними та природними об’єктами і звичайно зашкалений градус емоцій. Є думка провести наступний такий захід на території нашої громади. Адже нам теж є що показати.

Віталій Гнатюк

Поділитися:
У молодіжному центрі села Ратнів відбувся захід «Земля – наш спільний дім»
26.04.2024 11:33
З нагоди Всесвітнього дня Землі, який відзначають 22 квітня, у молодіжному центрі села Ратнів відбулась екологічна година «Земля – наш спільний дім». Під час неї організатори проводили…
Жителів Боратинської громади запрошують пройти онлайн-курс «Історія українського громадянського суспільства»
26.04.2024 11:17
Фонд Східна Європа спільно з Українським інститутом створили онлайн-курс «Історія українського громадянського суспільства» на Освітній онлайн-платформі Зрозуміло. Цей курс про суспільно-політичні…
День пам'яті про трагедію на Чорнобильській АЕС
26.04.2024 10:47
Сьогодні весь світ згадує трагедію, яка стала однією з найбільших техногенних катастроф в історії людства – аварія на Чорнобильській АЕС. Вона забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди…