Наші орієнтувальники серед найкращих в Україні!

Чотири дні у місті Луцьку проходив Чемпіонат України зі спортивного орієнтування на спринтерських дистанціях. На старт вийшло понад 420 спортсменів з 21 регіону України. В рамках Чемпіонату проходили змагання серед юнаків та юніорів, а також серед ветеранів цього виду спорту. Ареною змагань став Луцький замок, 33 квартал та Театральний майдан обласного центру. І якщо декому з учасників, як от нашій Дарині Казаковій з Променя не було і 9 років, то деяким учасникам у ветеранських групах перевалило за 75.

Вперше на Чемпіонаті України з спортивного орієнтування окремою командою виступила Боратинська ОТГ, сформована з учнівської молоді Боратина та Променя. А загалом в різних вікових групах громаду представляло 25 спортсменів.

Вже в перший день Юрій Черняк в наймолодшій групі здобув срібну медаль, поступившись своєму однолітку з Дніпропетровська лише однією секундою. У другий день Юра показав четвертий результат. Стабільно виступала в своїй віковій групі Світлана Черняк, яка в підсумку виборола три срібні медалі.

Успішним був виступ спортсменів громади в естафетах. Срібну медаль виборола Софія Варинюк. Також призерами, тільки бронзового гатунку стали Володимир Казаков, Світлана та Ярослав Черняки. Серед наймолодших спортсменів Юрій Черняк та Аліна Андрющенко показали п’ятий результат.

До речі, ветерани Волині на цих змаганнях вибороли І загальнокомандне місце, в чому є також заслуга Світлани та Ярослава Черняків.

Хочеться відмітити також посильний вклад членів громади в проведенні самого Чемпіонату, зокрема, особлива подяка учням школи села Боратин , які два дні виконували функції суддів на контрольних пунктах.

Як завжди фінансово підтримала орієнтувальників і Боратинська сільська рада, адже цей вид спорту на теренах громади стає все більш популярним. Про це свідчать і успіхи спортсменів, і проведення різноманітних заходів з елементами спортивного орієнтування. Ну і як тут також не згадати успішне проведення І Чемпіонату Боратинської ОТГ, який пройшов у травні, з участю не тільки волинських спортсменів, але й представників Рівненщини. Наступного року такий захід планується провести в Баєві, де вже з вересня працює туристський гурток Центру туризму, спорту та екскурсій.

А сезон спортивного орієнтування продовжується. Попереду багато цікавих стартів. Всіх кого це зацікавить – приєднуйтесь.

Методист Центру туризму, спорту й екскурсій Віталій Гнатюк

Поділитися:
Актуальні вакансії для мешканців громади. ПЕРЕЛІК
20.05.2024 14:32
Волинський обласний центр зайнятості інформує про перелік актуальних вакансій, зареєстрованих у Луцькій філії. Із переліком вакансій та відомостями щодо заробітної плати станом на 20.05.2024 можна…
Жителів громади запрошують на тренінг по пітчингу
20.05.2024 09:41
Останнім часом термін «пітчинг» (англ. pitch) став таким же популярним, як і термін «стартап». Пітчинг – це бізнес-план, який коротко та структуровано презентують перед інвесторами. Мета пітчингу –…
У селі Промінь відбулися змагання з легкоатлетичного кросу серед учнівської молоді громади
17.05.2024 19:34
Понад 50 юних кросменів з 10 освітніх закладів громади прибули позмагатися за першість. Після урочистого відкриття змагань на території місцевого парку розпочалися змагання. Першими вийшли на старт…