Педагогічна спадщина В.О. Сухомлинського: паралелі із сучасністю

Протягом жовтня вся педагогічна громадськість в Україні і прихильники педагогічного таланту В.О. Сухомлинського за кордоном відзначають 100-річчя від дня народження Прометея освіти, науки, духовності і культури.

Творчість Василя Сухомлинського – це унікальне явище в українській і світовій педагогіці, коли за відносно коротке життя директор сільської школи зумів своїм талантом і працею увійти в наступне століття з таким доробком, який під силу кільком інститутам.

Не залишилась осторонь і вчительська громадськість Луцького району. В педагогічних колективах були проведені заходи (круглі столи, педагогічні читання, інсценізація казок), спрямовані на вшанування відомого педагога-мислителя у рік його славного ювілею. Педагоги Боратинської громади долучились до проведення зустрічі в педагогічній вітальні «Педагогічна спадщина В.О. Сухомлинського: паралелі із сучасністю», що відбулась на базі загальноосвітньої школи I-III ступеня села Боголюби.

Спеціаліст з питань освіти Боратинської сільської ради Оксана Йосипівна Врублевська звернулась до педагогів із вступним словом та акцентувала увагу на багатогранності педагогічної спадщини В.О. Сухомлинського.

Про особливості «лісової педагогіки», технології проведення уроків просто неба розповіли Наталія Анатолівна Киричук та Оксана Іванівна Зарубич – вчителі початкових класів загальноосвітньої школи I-III ступеня села Рованці.

Вчитель початкових класів загальноосвітньої школи I-II ступеня села Мстишин, керівник методичного об’єднання вчителів початкових класів Боратинської громади Наталія Сергіївна Довгополюк поділилася напрацюваннями щодо роботи з інтерактивним дидактичним посібником та презентувала альбом-посібник «Зберемо казочки до скриньки», лепбук «Чарівна книга природи».

Із літературною спадщиною В. О. Сухомлинського через призму зарубіжної літератури усіх присутніх ознайомила вчитель зарубіжної літератури загальноосвітньої школи I-III ступеня села Боратин Людмила Никанорівна Гнатюк.

Завершилася зустріч у педагогічній вітальні підведенням підсумків. Освітяни запевняють, що основні цінності та компетенції Нової української школи базуються на ідеях та педагогічній спадщині В.О. Сухомлинського.

Поділитися:
Актуальні вакансії для мешканців громади. ПЕРЕЛІК
20.05.2024 14:32
Волинський обласний центр зайнятості інформує про перелік актуальних вакансій, зареєстрованих у Луцькій філії. Із переліком вакансій та відомостями щодо заробітної плати станом на 20.05.2024 можна…
Жителів громади запрошують на тренінг по пітчингу
20.05.2024 09:41
Останнім часом термін «пітчинг» (англ. pitch) став таким же популярним, як і термін «стартап». Пітчинг – це бізнес-план, який коротко та структуровано презентують перед інвесторами. Мета пітчингу –…
У селі Промінь відбулися змагання з легкоатлетичного кросу серед учнівської молоді громади
17.05.2024 19:34
Понад 50 юних кросменів з 10 освітніх закладів громади прибули позмагатися за першість. Після урочистого відкриття змагань на території місцевого парку розпочалися змагання. Першими вийшли на старт…