Працівники культури змагалися у професійній майстерності (ФОТО)

Боратинська громада багата талантами! Це вкотре довели творчі працівники клубних закладів громади на конкурсі професійної майстерності «У творчості черпаємо натхнення», присвяченого 30-й річниці Незалежності України та 150-й річниці від дня народження Лесі Українки. Відбірковий тур мистецького змагання відбувся 23 жовтня у клубі села Новостав.

Конкурсанти презентували свої напрацювання у п’яти творчих завданнях:

  • «Скарби мого краю» (виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва)
  • «Моя професія в гармонії з любов’ю» (презентація досягнень діяльності клубного закладу та власного бачення розвитку культурно-мистецького простору громади)
  • «Мій світ із Лесею Українкою» (виконання одного з творів поетеси)
  • «Волинські страви» (представлення стародавньої волинської страви, відтворення автентичних кулінарних традицій)
  • «Леся з любов’ю до земляків» (популяризація традиційних українських ремесел за допомогою творчості Лесі Українки).

Творче дійство було наповнене народною музикою, гумором, українським колоритом, тож вийшло за рамки звичайного фахового конкурсу і стало справжнім святом національної культури. Та все ж, професійне журі обрало найкращих.

Переможцями відбіркового туру конкурсу професійної майстерності серед творчих працівників клубних закладів Боратинської громади «У творчості черпаємо натхнення», присвяченого 30-й річниці Незалежності України та 150-й річниці від дня народження Лесі Українки стали:

I місце – Олена Пась (Гірка Полонка), Тетяна Владика (Городище)

II місце – Світлана Мельник (Коршів), Юлія Хінцінська (Промінь)

III місце – Наталія Басюк (Лаврів), Віта Будяк (Ратнів), Віра Шабала (Баківці)

Незабаром переможці представлятимуть Боратинську громаду у заключному турі Конкурсу у місті Луцьк, який відбудеться з нагоди Всеукраїнського дня працівника культури та майстрів народного мистецтва. Вітаємо та бажаємо успіхів!

Поділитися:
У молодіжному центрі села Ратнів відбувся захід «Земля – наш спільний дім»
26.04.2024 11:33
З нагоди Всесвітнього дня Землі, який відзначають 22 квітня, у молодіжному центрі села Ратнів відбулась екологічна година «Земля – наш спільний дім». Під час неї організатори проводили…
Жителів Боратинської громади запрошують пройти онлайн-курс «Історія українського громадянського суспільства»
26.04.2024 11:17
Фонд Східна Європа спільно з Українським інститутом створили онлайн-курс «Історія українського громадянського суспільства» на Освітній онлайн-платформі Зрозуміло. Цей курс про суспільно-політичні…
День пам'яті про трагедію на Чорнобильській АЕС
26.04.2024 10:47
Сьогодні весь світ згадує трагедію, яка стала однією з найбільших техногенних катастроф в історії людства – аварія на Чорнобильській АЕС. Вона забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди…