У Боратинській громаді відбулась серія заходів до Всеукраїнського тижня дитячого читання

Всеукраїнський тиждень дитячого читання у Боратинській громаді розпочався з майстер-класу «Жайворонки з тіста», який також присвячено Міжнародному Дню птахів. Мета цієї акції – звернути увагу людства на проблеми збереження пташиного світу, адже вони стосуються всіх країн і континентів.

Спочатку діти переглянули відео про те, що через територію України проходять міграційні шляхи багатьох видів птахів, а з 1 березня вони повертаються назад до місць гніздування. У відеоролику також розповідалося про Землю та екологічні звички й бережливе ставлення до природних ресурсів. Діти мали змогу переглянути енциклопедії про птахів і тварин з книжкової виставки «Храм, ім’я йому – Природа».

Під час майстер-класу діти виготовили жайворонків та інших птахів з солоного тіста, малювали перелітних птахів.

Також в рамках цього тижня у бібліотеку с. Боратин завітала старша група «Метелик» із дитячого садочку «Сонечко» з вихователькою Марією Павлівною і помічниками. Їм провели екскурсію «Бібліотека – книжкове місто». Бібліотекар розповіла про різноманіття книг, правила поводження з книгою та правила користування бібліотекою.

Діти переглянули українську народну казку «Колосок», відгадували загадки з презентації, відповідали на питання казкової вікторини, відгадували казку за уривком, грали в гру «Пантоміма». Бібліотекар ознайомила дітей з новими виданнями і кожен міг поділитися, яка його улюблена книга або казка.

Після цього послухали пісню «Нас чекає бібліотека», переглянули книжкові виставки і отримали солодкі подарунки від бібліотеки.

Завершувався Всеукраїнський тиждень дитячого читання конкурс-грою «Відпочивай, грай, книги й журнали читай».

Спочатку присутні переглянули відео «Незвичайні бібліотеки світу», після чого відповідали на запитання в різних турах:

  • «Казковому», де потрібно було розгадати казкову вікторину, відгадати казку за уривком і за предметами, розгадати від якого казкового героя телеграма;
  • «Про все на світі»;
  • «Світ тварин»;
  • «Читач ерудит»;
  • «Літературний»;
  • «Чарівний».

На завершення тижня діти малювали своїх улюблених казкових героїв, а також грали лото, шашки, гру «Дабл». В бібліотеці панувала атмосфера радісного спілкування з книгою, де кожен юний читач відчув себе бажаним гостем.

Поділитися:
У селі Промінь відбулися змагання з легкоатлетичного кросу серед учнівської молоді громади
17.05.2024 19:34
Понад 50 юних кросменів з 10 освітніх закладів громади прибули позмагатися за першість. Після урочистого відкриття змагань на території місцевого парку розпочалися змагання. Першими вийшли на старт…
Традиції української вишиванки в історіях родин Боратинської громади
17.05.2024 17:43
Учора в усьому світі святкували День вишиванки. Боратинська громада продовжує ділитись історіями родинних традицій наших мешканців. Наталія Бугай розповіла про старовинну вишиванку, яку їй подарувала…
Оголошено прийом заявок на участь у ІІ церемонії нагородження молоді
16.05.2024 10:39
Наближається кінець навчального року, а це означає, що настав час підвести підсумки та відзначити кращих. Запрошуємо активну молодь Боратинської громади до участі у цьогорічній церемонії нагородження…