У Боратинському ліцеї провели День цивільного захисту (ФОТО)

Ми живемо у час воєнних викликів, коли безпекова ситуація у будь-якому регіоні нашої країни може різко змінюватися. В умовах, коли біда може трапитися будь-де і будь-коли, кожному громадянину слід засвоїти навички реагування на надзвичайні ситуації. Особливо це стосується наймолодших українців, які не зважаючи на війну, продовжують очний навчальний процес, демонструючи жагу до знань та життєстійкість.

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 29 квітня у Боратинському ліцеї відбувся День цивільного захисту.

Після евакуації учнів у безпечне місце одинадцятикласники провели майстер-клас із накладання пов'язок на пошкоджені частини тіла (голову, лікоть, пальці, коліно) та евакуювали «потерпілого».

Екологічний гурт «Екобір» у цікавій артистичній формі розповів про наслідки війни, закликав школярів дбати про власну безпеку та захищати природу.

Працівники ДСНС провели заходи із пожежної безпеки та продемонстрували багатофункціональність пожежного автомобіля.

У кожному класі були проведені бесіди з безпеки життєдіяльності, зокрема:

- «Алгоритм дій в разі загрози терористичного нападу на заклад освіти чи в транспорті»

- «Правила поведінки в лісі та поблизу водойм»

- «Хімічна та радіаційна небезпеки. Як діяти?»

- «Тренінг із надання домедичної допомоги»

- «Мінна безпека»

День цивільного захисту видався цікавим та повчальним. Усі учасники, а особливо ліцеїсти, переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

Бережімо себе та дотримуймося правил безпеки! Мирного та безпечного нам завтра!

Поділитися:
Як оновити дані військовозобов’язаним?
21.05.2024 10:12
18 травня вступив в силу закон про мобілізацію. Це означає, що всім військовозобов’язаним, призовникам та резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані. Нагадування про це…
Працівники бібліотеки с. Баківці та клубу с. Озеряни провели захід до Дня матері та Міжнародного дня сім’ї
21.05.2024 08:51
У неділю, 19 травня, працівники бібліотеки с. Баківці та клубу с. Озеряни провели захід в якому поєднали дві події: День Матері та Міжнародний день сім'ї. Слова подяки та музичні вітання лунали з уст…
Актуальні вакансії для мешканців громади. ПЕРЕЛІК
20.05.2024 14:32
Волинський обласний центр зайнятості інформує про перелік актуальних вакансій, зареєстрованих у Луцькій філії. Із переліком вакансій та відомостями щодо заробітної плати станом на 20.05.2024 можна…