У громаді відбувся унікальний семінар-практикум

21 жовтня на базі Промінської гімназії відбувся унікальний семінар-практикум з екологічної тематикою.

У ході семінару винахідник органічного добрива «Біочар IDEALE» Вячеслав Родителев розповів та показав присутнім можливості біочару. Виявляється, що ця речовина має в собі багато корисних елементів, вміє добре тримати вологу, дбає про те, щоб рослини та ґрунти були здоровими. Саме це органічне добриво використовували відомі українські винахідники Володимир Розум та Володимир Вусик у травні цього року в Мстишині (в грядках Розума та екосаду Вусика).

Минуло зовсім мало часу і в Боратинській громаді є знову Екогерої! Особливі відзнаки особисто від Вячеслава Родитилева отримали місцеві жительки Вікторія Косарук, Ольга Сергійчук та Марія Клецька.

Організатори відзначають, що величезним прикладом екологічного та дбайливого відношення до землі стала Вікторія Косарук – староста п’яти сіл Боратинської громади. Вікторія багато років вирощує помідори, а цієї весни під саджанці вона додала біочар. Результат – це чудовий врожай екологічних плодів! Та це ще не все. Завдяки Вікторії в селі Промінь тепер є цікава родзинка — гіганські карликові барбариси висотою 106 см. Присутні на власні очі побачили різницю між рослинами, під які весною при посадці додавали біочар, і під які біочар не додавали.

До речі, барбариси, під які додали «Біочар IDEALE», поливали лише під час посадки один раз; а барбариси, під які не додавали «Біочар IDEALE», поливали ціле літо.

Про ці результати 21 жовтня завдяки Вячеславу Родитилеву, почули в Києві у Національному еколого-натуралістичному центрі МОН України.

Хочете побачити гіганські барбариси? Відвідайте село Промінь Боратинської громади!

Щира подяка очільниці Промінської гімназії Ірині Редкоус та шеф-кухарю Оксані Мойсіївні за неймовірну гостинність та високий рівень організації заходу.

Семінар-практикум в Промінській гімназії — це незабутні враження і неймовірні емоції!

Наталія Гуркіна

Поділитися:
Оголошено прийом заявок на участь у ІІ церемонії нагородження молоді
16.05.2024 10:39
Наближається кінець навчального року, а це означає, що настав час підвести підсумки та відзначити кращих. Запрошуємо активну молодь Боратинської громади до участі у цьогорічній церемонії нагородження…
Юні спортсмени громади серед найкращих на міжнародних змаганнях з туризму
16.05.2024 10:36
Юні туристи Боратинського ліцею та Промінської гімназії взяли участь в Міжнародних змаганнях з туризму серед школярів та молоді «Кубок Жигунаса – 2024», що відбулися в Литві. Крім господарів в…
Вітаємо з Днем вишиванки!
16.05.2024 09:45
Сьогодні, 16 травня, в усьому світі відзначають День вишиванки. Це свято є досить молодим, адже започатковане в 2006 році. Проте українська вишивана традиція існує століттями. Етнічний український…