Внесок туристів та орієнтувальників у спортивний імідж громади

Виступи спортсменів Боратинської сільської ради на змаганнях зі спортивного туризму та спортивного орієнтування. Організація та проведення масових заходів.
Хроніка подій

2017 рік

31 жовтня – 1-2 листопада. ХVІІ особисто-командні змагання зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді «Волинська осінь». с.Буцинь Старовижівського р-ну, с.Копачівка Рожищенського р-ну, с.Холопичі Локачинського р-ну. У складі команди району учні закладів загальної середньої освіти с.Боратин та с.Промінь. Переможці змагань: Юрій Черняк (1,3 день), призери: ІІ місце – Роман Герасимов, ІІІ місце – Юрій Черняк, Аліна Андрющенко, Павло Миронюк. В загальнокомандному підсумку в один із днів команда району зайняла 3 місце ( с.Копачівка Рожищенського р-ну).

18-19 листопада. Матчева зустріч серед клубів України зі спортивного орієнтування. с.Гаразджа Луцького району. В особистому заліку Катерина Черняк виборола ІІ місце, Наталія Варинюк – ІІІ місце.

17 грудня. Кубок Волинської області серед юнаків з пішохідного туризму (Відкритий Чемпіонат Любомльського району). с.Штунь Любомльського р-ну. Команда ЗОШ І-ІІ ст. с.Промінь у складі Максима Патути, Івана Шмиги, Софії та Наталії Варинюк виборола ІІІ місце.

23 грудня. VІІІ відкриті змагання зі скелелазіння на Першість м.Луцька. Срібні медалі в своїх вікових групах вибороли Владислав Вішнер та Анна Петрушко.

2018 рік

5 січня. Змагання з пішохідного туризму «Боратин 2018». с.Боратин. В змаганнях, в програмі яких особисті старти на дистанції «Смуга перешкод» та конкурс «Лабіринт», взяли участь учні району та м.Луцька.

10 лютого. Відкритий Чемпіонат Луцького району з техніки пішохідного туризму в закритих приміщеннях туризму. с.Гірка Полонка. В особистому заліку ІІ місце у Софії Варинюк та Івана Шмиги, ІІІ місце у Наталії Варинюк та Максима Дармовіса.

20-21 січня. 7 Відкритий Чемпіонат Волинської області серед юніорів з лижного туризму. с.Гаразджа Луцького р-ну. Команда Боратинської ОТГ у складі Максима Патути, Івана Шмиги, Наталії та Софії Варинюк виборола І місце. Ще одна команда ОТГ у складі якої виступали Максим Дармовіс, Назар Луппов та Миронюк Павло показала третій результат. В особистому заліку на дистанції «Лижний маршрут»: І місце – Софія Варинюк, ІІ місце – Максим Патута, ІІІ місце –Максим Дармовіс, Наталія Варинюк.

1-5 лютого. Кубок України з лижного туризму. с. Буковець Івано-Франківська обл. Команда області виборола І місце перемігши на всіх трьох дистанціях. У складі команди виступали Володимир Казаков, Андрій Марчук, Олександр Романчук. Олександр Романчук виконав норматив кандидата в майстри спорту з спортивного туризму.

1-5 лютого. 4 Чемпіонат України з лижного туризму серед юніорів. с.Буковець Івано – Франківська обл. Команда Центру туризму, спорту та екскурсій у складі якої виступали Максим Патута, Сафія та Наталія Варинюк, Максим Дармовіс та Роман Стричинець здобула срібні медалі. Тренер команди Володимир Казаков. Норматив І розряду з спортивного туризму виконали Наталія Варинюк та Максим Дармовіс.

24-25 лютого. Зимові туристські екстремальні змагання «Стежками Героїв. Доброволець 2018». Ківерцівський р-н. В змаганнях, які вже не один рік збирають спортсменів з майже усієї України брали участь Володимир Казаков та Андрій Марчук. Андрій Марчук у складі команди здобув перемогу на дистанції І класу (80 кілометрів).

18 березня. І етап відкритого Кубку Волинської області з пішохідного туризму в закритих приміщеннях. м.Ківерці. Команда ЗОШ І-ІІ ст. с.Промінь у складі Максима Патути, Максима Дармовіса, Івана Шмиги, Софії та Наталії Варинюк, Ірини Павлюк показала четвертий результат. В змаганнях зв’язок І місце – Софія Варинюк – Наталія Варинюк, ІІ місце – Максим Патута – Максим Дармовіс.

18 березня. Відкритий Кубок Ківерцівського району з пішохідного туризму в закритих приміщеннях. м. Ківерці. Команда ЗОШ І-ІІ ст. с.Промінь у складі Максима Патути, Івана Шмиги, Наталії та Софії Варинюк показала другий результат.

25 березня. ІІ етап відкритого Кубку Волинської області з пішохідного туризму в закритих приміщеннях. м.Нововолинськ. Команда ЗОШ І-ІІ ст.с.Промінь у складі Софії та Наталії Варинюк, Максима Патути, Максима Дармовіса, Івана Шмиги показала другий результат. В особистих змаганнях ІІІ місце – Софія Варинюк та Максим Патута.

29 березня – 1 квітня. Особистий Чемпіонат України зі спортивного орієнтування серед ветеранів. м. Трускавець Львівська обл. 2 місце на надкороткій дистанції виборов Ярослав Черняк. Четвертий результат на середній та скороченій дистанції показала Світлана Черняк.

29 березня – 1 квітня. Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування серед позашкільних закладів. м.Трускавець Львівська обл. У складі команди Центру туризму, спорту та екскурсій, яка виборола 3 загальнокомандне місце виступали Аліна Андрющенко, Катерина та Юрій Черняки.

20-22 квітня. 46 відкритий Чемпіонат області зі спортивного орієнтування серед юнаків. с.Машів Любомльського р-ну. На цих змаганнях вперше дебютувала команда сільської ради сформована з юних спортсменів закладів освіти Боратина та Променя. В загальному заліку вона виборола 4 місце серед 20 команд. В особистому заліку на короткій дистанції чемпіонами області стали Юрій Черняк та Софія Варинюк. Іван Шмига виборов срібну медаль на подовженій дистанції. Не було рівних Юрію Черняку – Аліні Андрющенко та сестрам Софії та Наталії Варинюк в двохетапних естафетних змаганнях.

4 травня. 5 Відкритий Чемпіонат Луцького району зі спортивного орієнтування. с.Боголюби Луцького р-ну. І місце – Катерина Черняк, Юрій Черняк, Аліна Андрющенко. В командному заліку: ІІІ місце – ЗОШ с.Боратин, 4 місце – ЗОШ с.Промінь.

19-20 травня. Відкритий Чемпіонат Волинської області зі спортивного орієнтування. с.Копачівка Рожищенського р-ну, с.Боратин. Призери та переможці змагань.
19.05. І місце – Юрій Черняк , Роман Віткалюк, Назар Луппов. ІІ місце – Максим Патута, Аліна Андрущенко, Катерина Черняк, Світлана Черняк. ІІІ місце – Сергій Стричинець, Дарина Казакова, Анна Петрушко, Софія Варинюк.
20.05. І місце – Юрій Черняк, Катерина Черняк, Назар Лавренчук. ІІ місце – Микола Калиш, Аліна Андрющенко, Назар Луппов, Світлана Черняк, Назар Савонік, Софія Варинюк. ІІІ місце – Богдана Лавренчук, Максим Патута, Дарина Казакова.

20 травня. І Відкритий Чемпіонат Боратинської сільської ради. с.Боратин. Прибережна зона р.Стир та околиці села. Карта створена в 2017 році, корегована в 2018 році. Автор карти Ігор Мальчик. На старт вийшло 114 спортсменів, які вели боротьбу в семи вікових група. Серед гостей представники міст Луцька та Ковеля, Рівненської області. Для спортсменів та гостей була організована фотозона, де можна було сфотографуватися на фоні бренду сільської громади, який був презентований напередодні змагань. Призери та переможці отримали медалі, грамоти, футболки та бафи з символікою змагань. До проведення змагань долучились місцеві підприємці Юрій Ільюк, Віктор Карабан та Юрій Цейко.

30, 31травня, 1 липня. 50 районний туристський зліт змагання серед школярів ЗЗСО І-ІІ та І-ІІІ ступенів в рамках 15 літніх Спортивних ігор району. с.Лище Луцького р-ну. В загальному заліку команда ЗОШ І-ІІ ступенів с.Промінь посіла І місце, команда ЗОШ І-ІІІ ступенів с.Боратин – ІІІ місце в своїх групах.

30,31 травня, 1 липня. І туристський зліт-змагання серед учнівської молоді ЗЗСО І-ІІ ступенів та ЗЗСО І-ІІІ ступенів Боратинської об’єднаної територіальної громади. с.Лище Луцького р-ну. Змагання відбулися в рамках районного зльоту.Загальнокомандний підсумок: І місце – ЗОШ І-ІІ ст. с.Промінь, ІІ місце – ЗОШ І-ІІІ ст. с.Боратин, ІІІ місце – ЗОШ І-ІІІ ст. с.Баїв, 4 місце – ЗОШ І-ІІІ ст. с. Рованці. У зльоті не приймала участь команда ЗОШ І-ІІ ст. с.Мстишин. Призери та переможці змагань в командному та особистому заліку отримали кубки, медалі та дипломи Боратинської сільської ради (напередодні змагань тисячним тиражем був випущений диплом сільської ради для нагородження в змаганнях з спортивного туризму та спортивного орієнтування). Всі учасники зльоту також отримали футболки з брендом сільської ради, а школи сертифікати на суму 4000 гривень для придбання туристського спорядження.

20-22 червня. 63 обласний туристсько-краєзнавчий зліт серед учнівської молоді. с.Гаразджа Луцького р-ну. У складі команди старшої вікової групи району виступали Максим Дармовіс, Наталія та Софія Варинюк. В загальному підсумку команда посіла друге місце. Делегація району за сумою результатів виступу команд молодшої та старшої вікових груп посіла І місце.

28–30 червня. Кубок Українського державного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді зі спортивного орієнтування серед позашкільних установ. с.Лугове Полтавської обл. У складі команди Центру туризму, спорту та екскурсій, яка в загальному підсумку серед 22 команд виборола ІІ місце, виступали Богдана Лавренчук, Юрій та Катерина Черняки. Юрій Черняк став переможцем змагань на подовженій та довгій дистанціях. Одним з тренерів команди був Віталій Гнатюк.

28-30 червня, 1 липня. Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування «Кубок памяті-2018». Відкритий особистий Чемпіонат Полтавської області зі спортивного орієнтування. с.Лугове Полтавська обл. В змаганнях брали участь Віталій Гнатюк, Богдана Лавренчук, Юрій, Катерина та Світлана Черняки. За підсумками чотирьохденної боротьби ІІІ місце в групі Ч-12 виборов Юрій Черняк.

3-5 липня. Відкритий кубок Львова зі спортивного орієнтування «Lion Cup 2018». м.Львів. В змаганнях брали участь Ярослав, Світлана та Юрій Черняки. Юрій Черняк показав найкращий результат на подовженій дистанції.

18-25 липня. 47 Чемпіонат України з пішохідного туризму серед юнаків. с.Теремно Рівненської обл. Команда області, за яку виступали Максим Патута, Максим Дармовіс, Софія та Наталія Варинюк, посіла 12 місце. Тренер команди Володимир Казаков.

27 липня. Спортивно-розважальний захід «Borаtуn Sport Fest 2018». с.Боратин. Спортивний майданчик «Сонячний». В програмі заходу проводилися змагання з велосипедного туризму (дистанція «Фігурне водіння велосипеда») та спортивного орієнтування (конкурс «Лабіринт»).

23 серпня. ІІ міжнародний Фестиваль літньої Сеньйоріади. с.Гаразджа Луцького р-ну. В змаганнях зі спортивного орієнтування серед чоловіків в групі 50+ срібну медаль виборов Віталій Гнатюк.

25 серпня. Фестиваль Боратинської громади. с.Боратин. Спортивний комплекс. В програмі заходу проводилися змагання з велосипедного туризму (дистанція «Фігурне водіння велосипеда») та спортивного орієнтування (конкурс «Лабіринт»).

9 вересня. Чемпіонат м.Луцька зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді. м.Луцьк. І місце – Катерина Черняк, ІІ місце – Юрій Черняк, Дарина Казакова, ІІІ місце – Лілія Андрющенко, Юрій Куничник.

14-16 вересня. Обласні туристські змагання працівників освіти. с.Глухи Старовижівського р-ну. У складі команди району, яка в загальному заліку показала шостий результат, виступали Андрій Дзюра та Інна Гордовська

20-23 вересня. Чемпіонат України зі спортивного орієнтування. м.Луцьк. В особисто-командних змаганнях серед юнаків та юніорів Боратинська ОТГ в загальнокомандному підсумку зайняла 14 місце серед 30 команд. У перший день змагань срібну медаль виборов Юрій Черняк. Також срібло в естафеті завоювала Софія Варинюк. Серед дорослих тричі другою фінішувала Світлана Черняк. Команда у складі якої виступали Володимир Казаков, Ярослав та Світлана Черняки стала бронзовим призером в естафеті. На Чемпіонаті серед ветеранів команда області у складі якої виступали Ярослав та Світлана Черняки виборола І загальнокомандне місце. Загалом на Чемпіонаті громаду представляло 25 спортсменів.

Віталій Гнатюк
Фото: Володимир Казаков

Поділитися:
Актуальні вакансії для мешканців громади. ПЕРЕЛІК
20.05.2024 14:32
Волинський обласний центр зайнятості інформує про перелік актуальних вакансій, зареєстрованих у Луцькій філії. Із переліком вакансій та відомостями щодо заробітної плати станом на 20.05.2024 можна…
Жителів громади запрошують на тренінг по пітчингу
20.05.2024 09:41
Останнім часом термін «пітчинг» (англ. pitch) став таким же популярним, як і термін «стартап». Пітчинг – це бізнес-план, який коротко та структуровано презентують перед інвесторами. Мета пітчингу –…
У селі Промінь відбулися змагання з легкоатлетичного кросу серед учнівської молоді громади
17.05.2024 19:34
Понад 50 юних кросменів з 10 освітніх закладів громади прибули позмагатися за першість. Після урочистого відкриття змагань на території місцевого парку розпочалися змагання. Першими вийшли на старт…