Як у громаді відзначили потрійне свято (14 жовтня)

14 жовтня в Україні відзначали одразу кілька величних свят – День Українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисників та захисниць України.

Ми вже ділилися світлинами зі святкового концерту на базі Палацу культури міста Луцька, який відбувся 13 жовтня.

Однак, у різних населених пунктах громади відбувалася ще низка заходів з нагоди свят, про які варто розповісти.

Так, 13 жовтня у бібліотеці НД «Просвіта» села Ратнів відбувся захід до Дня захисника України. Дітки зібралися для того щоб своїми малюнками підтримати та надихнути бійців, які щодня і щохвилини боронять кордони нашої Держави. Виявити свою повагу усім тим хто захищає нас, вдячність за те, що ми маємо можливість продовжуємо вільно жити під мирним небом на вільних територіях України. Разом і з малюнками діти співали Гімн України, вшанували хвилиною мовчання усіх, хто став жертвами війни.

У цей самий день у Коршовській гімназії відбулася акція до ДНЯ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ «Пов’яжи стрічку на калині – згадай захисника України».

В Українських селах збереглася традиція: хто провідує могили померлих – пов’язує на пам’ятник стрічку. Так, за повір’ям, відбувається своєрідне спілкування між живими й тими, хто відійшов у небуття. Цією акцією ми підтримаємо і висловлюємо щиру подяку тим, хто захищав, і нині захищає Україну. А своїми різноманітними стрічками, що ми прикрасили калину, яка є символом мужності тих людей, що пролили кров за Батьківщину у боротьбі з ворогами, хочемо сказати: ми – пам’ятаємо, Герої не вмирають!». Пом’янувши хвилиною мовчання, учні Коршівської гімназії поклали квіти до пам’ятника ВОЇНАМ УПА.

У Боратинському ліцеї провели акцію «Лист солдату» та квест, виготовляли вітальну стіннівку, створили відео ролик, а також здійснили покладання квітів до пам’ятного хреста села Боратин.

14 жовтня в Промені відзначили 10-річчя з часу встановлення пам’ятного знака до 500-річчя першої писемної згадки про село.

Протоієрей Володимир відправив панахиду за загиблими захисниками України і всі присутні з молитвами про заступництво звернулись до Образу Богородиці (Пілганівської). Про свята, пов’язані з Днем Покрови розповіла в своєму виступі бібліотекар Г.Патута, з словами вітання до присутніх звернулися учні місцевої школи, про встановлення пам’ятного знака, про всіх хто долучився до цього в своєму виступі наголосив В. Демчук, адже він був ініціатором спорудження цього пам’ятника.

Нехай же Пресвята Богородиця, й надалі охороняє і оберігає село і всю Україну.


До знаменних святкових подій учні Гіркополонківського ліцею взяли участь у калейдоскопі заходів, серед яких фестиваль козацької пісні, екскурсії до Рокинівського музею історії та музею-скансену «Козацька Січ», виставка малюнків, конкурсна програма «Курс молодого бійця», козацькі забави «Ми роду козацького діти».

Поділитися:
У квітні Боратинська громада передала на потреби ЗСУ технічні засоби на суму понад 7,5 мільйонів гривень
18.04.2024 17:35
Оборона України від російської агресії триває, наші захисники постійно потребують значних технічних ресурсів, які допомагають їм у бою. У квітні Боратинська громада здійснила чергову закупівлю…
Юні футзалісти з села Гірка Полонка взяли участь у Чемпіонаті Волині
18.04.2024 13:05
Юні спортсмени з села Гірка Полонка взяли участь у Чемпіонаті Волині з футзалу дитячо-юнацької футбольної ліги. Протягом турніру, вихованці Василя Літвіцького показали неабияку наполегливість…
Як отримати пільги на харчування у школах і садочках?
18.04.2024 10:13
Кабінет Міністрів України інформує, що українські школярі та діти дошкільного віку можуть отримати пільгове харчування у школах і садочках відповідно до: ● державних нормативних документів; ●…