Як жителі Мстишина допомагають рідній громаді у Польщі

Волонтерська робота дає унікальне відчуття. Це відчуття - розуміння того, що всі люди мають велике і добре серце та завжди готові допомогти ближньому. І ця підтримка не залежить від відстані.

Ми вже розповідали, що Боратинська громада регулярно отримує гуманітарні вантажів від партнерів та волонтерів з різних куточків світу. Сьогодні мова йтиме про ще одну волонтерську ініціативу, яку започаткували мешканці нашої громади, перебуваючи у Польщі.

ГО «Фундація розвитку сільської молоді» з перших днів війни опікується потребами вимушених переселенців, а також жителів Боратинської громади, які потребують підтримки. Організувала волонтерську роботу керівниця ГО Яна Цапук – уродженка і донедавна жителька села Мстишин. У мирний час інституція Яни займалася реалізацією освітніх, соціальних проектів, спрямованих на дітей та молодь. Коли почалося повномасштабне вторгнення рф роботу переформатували:

«Останні 2 роки я живу у Польщі – навчаюся тут в аспірантурі. Незважаючи на відстань, наша організація продовжувала реалізовувати проекти в Україні, - розповідає дівчина. - Коли воєнні дії почалися на території усієї держави, 24 лютого, ми чітко зрозуміли, що змінюємо вектор роботи і відтепер всі зусилля спрямовуватимемо на допомогу військовим, цивільним та переселенцям».

Так, разом з рідними та близькими Яна запустила роботу справжнього волонтерського центру у Кракові. Штаб займається закупівлею військової амуніції, тактичних речей, продовольства, ліків, одягу, корму для тварин. Збирати вантажі допомагають партнерські організації з Польщі, США, Франції, закордонні українські мігранти та просто небайдужі люди. Окрім гуманітарної допомоги, волонтери опікуються поселенням українців, що виїхали до Польщі, надають консультації з юридичних питань та працевлаштування. Організовувати процеси за кордоном та в Україні допомагають рідні Яни – брат Володимир та сестра Дарина.

Волонтери

Спільними зусиллями команда волонтерів вже встигла доставити в Україну сотні вантажів. Левову частку допомоги отримали жителі Боратинської громади – місцеві, внутрішньо переміщені особи, мешканці нашої громади, які нині служать у лавах ЗСУ. Варто додати, що географія волонтерської діяльності не обмежується Боратинською громадою, ГО «Фундація розвитку сільської молоді» працює із запитами з усієї України, переважно це військові частини, медичні заклади, прихистки для переселенців.

Дякуємо усій волонтерській команді за надану допомогу та підтримку! Спасибі, що навіть на відстані залишаєтеся поруч!

Поділитися:
Молодь Боратинської громади запрошують до Школи Молодіжної ради
29.03.2024 12:19
Стартує набір у Школу Молодіжної ради в межах проєкту «Активна молодь — сильна громада», який реалізує ГО «Центр політичних студій» за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Якщо ти: · …
Жителька Боратинської громади отримуватиме стипендію ім. М. С. Грушевського
27.03.2024 16:04
Христина Кримчук, жителька села Цеперів, отримуватиме стипендію ім. М. С. Грушевського. Нею відзначають студентів вищих навчальних закладів за успішність в навчальній та науковій роботі. Впродовж…
«Як захиститися від фейків і дезінформації» – освітній серіал від Дія.Освіта
27.03.2024 10:46
Фейки та дезінформація стали звичним явищем на просторах інтернету. З кожним роком їх форми стають все більш складними для розпізнання. Особливо це відчутно в умовах війни. Для того, щоб не…