Змагалися майбутні захисники України

12 жовтня 2021 року на спортивному комплексі с.Боратин відбулися особисто-командні змагання серед допризовної молоді закладів загальної середньої освіти Боратинської громади, приурочених Дню козацтва та захисника України. На урочистому відкритті змагань начальник відділу освіти Боратинської сільської ради Олександр Хомич зауважив, що ці змагання стануть доброю перевіркою фізичних і морально-психологічних сил молоді перед службою в армії.

До програми змагань було включено: біг на 100 м, метання гранати Ф-1, стрільба з пневматичної зброї, підтягування на перекладині, біг на 1000 м. Згідно регламенту змагань від навчального закладу в кожному виді змагань приймали участь два учасники.

В змаганнях з бігу на 100 м з результатом 13:07 секунд переміг Валерій Сидорчук з Радомишля, друге місце, поступившись переможцю 0:02 секунди посів Юрій Куничник з Боратина, третє місце теж у боратинця Іллі Березнюка.

У змаганнях з метання гранати Ф-1 кращий результат (44 метри) показав Марк Юхимчук з с.Рованці, друге місце у Тараса Городнюка з Боратина (43 метри), а третє у Владислава Василюка з Радомишля (43 метри).

У змаганнях з підтягування на перекладині Вадим Кочук з Боратина та Олег Захарчук з Рованців виконали вправу по 18 разів, третє місце посів Михайло Корніюк з Баєва, його результат – 16 разів.

Особливо цікавими були змагання на 1000 метрів, адже чотири учасника фінішували з різницею в 1 секунду один від одного. З результатом 3 хв. 19 секунд перемогу виборов Роман Сизюк з Баєва, другим фінішував Максим Борейко з Радомишля, а замкнув трійку призерів Юрій Черняк з Боратина.

В заключному виді змагань – стрільби з пневматичної гвинтівки – кращим був Василь Буяльський з Ратнева (37 очок), друге місце з результатом зайняв Дмитро Гателюк з Радомишля, та третє місце здобув Ілля Березнюк з Боратина.

В командному заліку перемогу завоювала команда з Боратинського ліцею, друге місце вибороли юнаки з Радомишльського ліцею, замкнула трійку призерів команда Рованцівського ліцею.

По завершенню змагань переможцям та призерам змагань було вручено грамоти та медалі від організаторів змагань.

Микола Калиш

Поділитися:
Жителька Боратинської громади отримуватиме стипендію ім. М. С. Грушевського
27.03.2024 16:04
Христина Кримчук, жителька села Цеперів, отримуватиме стипендію ім. М. С. Грушевського. Нею відзначають студентів вищих навчальних закладів за успішність в навчальній та науковій роботі. Впродовж…
«Як захиститися від фейків і дезінформації» – освітній серіал від Дія.Освіта
27.03.2024 10:46
Фейки та дезінформація стали звичним явищем на просторах інтернету. З кожним роком їх форми стають все більш складними для розпізнання. Особливо це відчутно в умовах війни. Для того, щоб не…
Доля жінки-матері у виставі «Наймичка» від працівників культури Боратинської громади
27.03.2024 09:55
Щорічно 27 березня в світі відзначають день театру. Це свято започатковане у 1961 році. Метою його впровадження є нагадування про театр, як культурне надбання людства та висловлення вдячності всім,…